Om mig

Jag skapar

minnen som berör

Om MIG

Sången har alltid varit mitt största intresse, min passion, det som jag är ämnad att göra, och när jag sjunger lever jag som mest. Jag sjunger året runt på begravningar, lunchkonserter och på fest- och mingeltillställningar. På sommaren anlitas jag framförallt till bröllop och sommarkonserter i kyrkor. Jag uppträder i olika konstellationer, med olika musiker och sångare beroende på önskemål och tillgänglighet. Jag är även sångerska i ett jazzband, Sundborns Kapell, vi gör både konserter men spelar även på fester, jubileum, vernissage och liknande. 


Jag är Sopran och har en klassisk skolning i grunden. Jag började ta sånglektioner redan i femte klass och fortsatte upp till gymnasiet. Som 20-åring blev jag uppmärksammad av Kungsbacka Begravningsbyrå då jag sjöng på en släktings begravning och det var så jag kom in på banan att sjunga på begravningar och bröllop. 

Efter gymnasiet gick jag Musikallinje på Wendelsbergs folkhögskola i Mölnlycke. Där lärde jag mig att använda sceniskt uttryck, att dansa showdans, och att sjunga olika stilar.

De efterföljande åren var jag aktiv vid Redbergsteatern och på Älvsborgs fästning i Göteborg och medverkade i flera olika musikteaterföreställningar. Under många år var jag även anlitad som solist på Göteborgs konserthus vid Chalmers examensceremonier.


"Jag känner mig helt trygg när Emelie sjunger och jag gråter alltid för att hon sjunger så vackert. Emelie är så professionell och får alltid mycket beröm av våra gäster, hon är i klass med Helen Sjöholm <3. Vi har anlitat Emelie både på vårt bröllop och på begravningar."

- Jannike Hallbäck

1998 spelade jag in en skiva med bröllopssånger i studio bohus i Kungälv och för några år sedan kom den ut på  Spotify. Min version av Du måste finnas har spelats över 385 000 gånger. Och förra året, över 20 år senare spelade jag in en EP med tre sånger som nu finns på Spotify. Lyssna gärna här.

Under åren då jag bildade familj gjorde jag uppehåll med att sjunga för publik men de sista tre åren har jag sjungit mer frekvent igen. Och det sista året har jag fått trappa ner mitt arbete som coach för att hinna med mitt sångarbete som tar mer och mer av min tid. Det är fantastiskt roligt att få arbeta med det som jag älskar. 

Jag är 45 år och bor i Kullavik söder om Göteborg. Jag tar främst uppdrag som innebär max en timmes körning, men vid speciella tillfällen tar jag mig även längre bort. Under sommaren finns jag i Fiskebäckskil och tar gärna uppdrag däromkring.

© Copyright Emelie Sundborn

Kontakt: emelie.sundborn@gmail.com /  0709-38 00 38